Selfdefense

 

“Kratéma een mix van Wing Chun, Krav Maga en Systema”
Doeltreffend en effectief

Kratéma Selfdefense elke Ma & Woe van 19.00/ 20.00u
Voor info stuur een maik naar info@kratema.nl

Kratéma Gym heeft zijn eigen zelfverdedigingssysteem ontwikkeld en deze speciaal afgestemd zodat het voor iedere persoon te volgen is. Wil jij je beter leren verdedigen tegen allerlei vormen van geweld dat is Kratéma Selfdefense zeker iets voor jou.
Je krijgt technieken aangeleerd die voortkomen vanuit het krav maga, Wing Chun en Systema daarbij is het belangrijk om je conditie te verbeteren, hierin besteden we ook zorgvuldig aandacht aan zodat je in elke situatie je hoofd koel kunt houden en beter kunt optreden tegen allerlei vormen van agressie.

Agressie op straat neemt steeds meer de overhand, steeds meer slachtoffers zijn de dupe van zinloos geweld. Kratéma is een compleet zelfverdedigingssysteem ontwikkeld door Rene Jagt in 2016.
Kratéma is een mix van Wing Chun, Krav Maga en Systema. Wanneer je Kratéma traint dan zal je merken dat binnen enkele weken je resultaat ziet, simpele doeltreffende technieken die je kunt toepassen in de praktijk wanneer het echt nodig is. In principe vechten we niet totdat……..

Kratéma selfdefense is een uniek zelfverdedigingssysteem die je leert acuut te reageren op elke dreigende situatie. Je leert niet alleen de basishouding maar ook te verdedigen tegen een mes, stok of ander wapen.
We leren je technieken die doeltreffend zijn. De sfeer bij Kratéma is erg prettig, bij ons train je met je eigen doel en op je eigen niveau. Wij hanteren gradaties om je voortgang te meten.

(foto links) Onze Wing Chun Dummy helemaal met de hand gemaakt en geschonken aan Kratéma Selfdefense door Barnhard Salamon. 

Wij trainen met passie en leren je de technieken vanuit de praktijk.
Rene Jagt oprichter van Kratéma Selfdefense heeft jarenlange ervaring vanuit diverse overheidsdiensten en weet als geen ander wat agressie met je kan doen en wat dit inhoudt.
De visie van Kratéma is dat we altijd werken vanuit een ontspannen en open houding je wordt getraind om je hoofd koel te houden in diverse dreigende situaties.

Wij bieden meer dan alleen zelfverdediging wij bieden plezierige en laagdrempelige lessen aan in tal van sporten, of je nu lekker wilt kickboksen/ boksen/hardlopen/ of Mix fight wilt beoefenen of voor je kind een leuke judo school of kickbokslessen zoekt dan ben je bij Kratéma aan het juiste adres. Kratéma is meer dan zelfverdediging alleen. Tevens bieden wij ook assertiviteit trainingen aan voor kids. Wat jouw doel ook is, onze ervaren instructeurs zullen je begeleiden en helpen je jouw doel te behalen.

Kratéma is een zelfverdedigingssysteem, en een totaly body workout. Kratéma is een mix van Wing Chun, krav maga en systema.

Hierbij wordt gewerkt met eenvoudige technieken die goed toepasbaar zijn in de praktijk bij onverwachte en dreigende situaties op straat. De technieken die je leert komen voort uit : Krav Maga, Jiu Jutsi, Kickboksen. Kratéma staat voor snelheid, explosiviteit en doeltreffendheid. Onze visie is om in dreigende situaties te blijven nadenken en rustig te blijven. Handelen en optreden wanneer het ook daadwerkelijk nodig is. Wij leren je te vertrouwen op je eigen kracht en dit in te zetten op een effectieve en doeltreffende  manier. In principe vechten we niet totdat het echt nodig is…….!!!!

Kratéma is leuk en leerzaam, sportiviteit staat bij ons hoog in het vaandel alsmede respect voor iedereen die bij ons traint. Kratéma leer je niet in 1 keer, door veel en effectief te trainen merk je als snel dat je conditie verbetert. Of je nu een beginner bent of gevorderd tijdens de lessen wordt je voldoende gecoacht. Je leert de basic skills van het zelfverdediging en ontwikkeld je vooruit gang door wekelijks te komen trainen. Niemand hoeft zich bij ons te bewijzen of te laten zien hoe goed je bent wij trainen met en leren van elkaar. Macho cultuur is not done bij ons! Wij streven naar een plezierig sportklimaat waarin iedereen welkom is. Bij Kratéma helpen we elkaar ook al ben je net nieuw je zult merken dat je snel in de groep wordt opgenomen en dat iedereen met vol enthousiasme traint.

Bij Kratéma train je op je eigen niveau, je wordt uitgedaagd en leert je grenzen te verleggen. De lessen zijn uitdagend en afwisselend. Buitentraining, watertraining en nachttrainingen behoren tot de lessen. De sfeer bij Kratéma is uitermate plezierig en laagdrempelig.

Onze visie: Onze visie is dat elk persoon zich mag en moet kunnen verdedigen tegen alle vormen van geweld in welke vorm dan ook. Wij leren mensen zich op een zo natuurlijk mogelijke en ontspannen manier zichzelf te verdedigen. Bij Kratéma noemen we het mind fucking dit betekent dat we werken met de kracht van de ander en de tegenstander letterlijk op het verkeerde been zetten. Tevens leer je om je kracht op de juiste manier te gebruiken. Kratéma leer je niet in 1 dag, besef dat het veel training vraagt.

Kratéma doet veel aan conditietraining  dit om je fit en scherp te houden, door fysiek hard te trainen zal je merken dat je sterker en zelfverzekerder in het leven staat. Wanneer je Kratéma traint zal je binnen enkele weken merken dat je conditie vooruit gaat. Onze slogan is niet voor niets “train hard and fight easy”

Je hoeft geen conditie te hebben om te mogen meedoen met Kratéma, je conditie verbeterd in vele gevallen wanneer je wekelijks bij ons traint. Ieder heeft zijn eigen doel en wij helpen je erbij! Bij Kratéma helpen we elkaar, wij strijden met open vizier en tolereren geen macho cultuur. Wil je eens meedoen? geen probleem een proefles is altijd gratis. Kratéma is meer dan alleen zelfverdediging, personal coaching hoort hier ook bij. Het kan zijn dat je een vervelende situatie hebt meegemaakt dit is natuurlijk vervelend. Bij Kratéma gaan we met je in gesprek en kijken waar we jou het beste in kunnen begeleiden. Wij begrijpen heel goed dat het heel erg confronterend kan zijn wanneer je in de les mee doet en opeens blootgesteld wordt aan allerlei technieken, dit noemen we exposure in vivo. We stellen je letterlijk bloot aan de gevaren die bij de praktijk horen op straat. Bij Kratéma willen we graag weten wie jij als persoon bent zodat we je optimaal kunnen begeleiden. Zelfverdediging is niet een kwestie van technieken aanleren en je kunt je verdedigen, nee er komt meer bij kijken. Wij zijn daarom niet alleen geïnteresseerd in het feit dat je naar de lessen komt maar ook in wie je bent als persoon. En dat maakt Kratéma Dutch Selfdefense zo bijzonder……….

Rene Jagt is oprichter van Kratéma Nederland, Rene Jagt is ervaringsdeskundige op het gebied van zelfverdediging en heeft veel praktijk ervaring. René Jagt is zelf ex militair en veteraan en heeft gewerkt voor overheidsdiensten. Door de jaren heen heeft René Jagt zijn eigen stijl en visie ontwikkeld op het gebied van zelfverdediging. René zijn ervaring komt voort en heeft zelf beoefend: Krav Maga, Kickboksen, Jui Jutsi, Boksen en Judo.
Rene Jagt heeft ervaring met kwetsbare doelgroepen hierbij kun je denken aan jongeren met ADHD,PDD-NOS of ODD.
Ook jongeren die net even dat extra zetje nodig hebben om steviger in hun schoenen te staan zijn bij Kratéma aan het juiste adres. Informeer eens naar onze mogelijkheden.

Oprichting Kratéma Nederland
Kratéma Nederland is opgericht door Rene Jagt in september 2016. Er zijn veel mensen die hun weg hebben gevonden naar Kratéma Selfdefense. Wil je een les meedoen? dan mag je altijd GRATIS een proefles meedoen. Rene Jagt heeft een breed netwerk van vechtsporters die Kratéma ondersteunen en mee participeren in de ontwikkeling van de technieken van Kratéma Nederland.

Kratéma meer dan zelfverdediging
Wanneer je Kratéma beoefent zul je merken dat je conditie snel vooruit gaat, of je nu wel of geen conditie hebt Kratéma helpt je om je sterker en fitter te voelen. Kratéma kan therapeutisch werken wanneer je een vervelende dreigende situatie mee gemaakt hebt. Rene Jagt een therapeut? Nee, maar Rene Jagt heeft voldoende kennis door zijn jarenlange ervaring op het gebied van agressiebeheersing dat hij over voldoende kennis beschikt om je te adviseren en te coachen.

Kratéma is een uniek zelfverdedigingssysteem die voor iedereen makkelijk en effectief uit te voeren is. Kratéma staat voor kracht, snelheid, explosiviteit en effectiviteit. Het beoefenen van Kratéma is een way of life. Je traint Kratéma op je eigen niveau en de voortgang van de technieken zal afhangen van hoe hard en vaak je traint. Kratéma is een combinatie van Krav Maga en Systema.

Kratéma is een zelfverdediging systeem en geen sport zoals vele personen wel is denken. We hanteren met Kratéma geen wedstrijden en/of competitie verband. Kratéma werkt vanuit een natuurlijk basisprincipe. Bij het beoefenen van Kratéma is iedereen gelijkwaardig. Onze kracht zit hem in het feit dat iedereen elkaar helpt en dat we de kennis met elkaar delen. Kratéma werkt vanuit een bepaald basisprincipe, dit houdt in dat we ons zelf verdedigen op een ontspannen manier zodat het weinig kracht kost om jezelf te verdedigen als je ergens in een vervelende dreigende situatie verzeild raakt.
Kratéma leert je bewust te worden van wat je kunt doen wanneer je in een dreigende situatie terecht komt. Kratéma hanteert technieken die effectief zijn en makkelijk aan te leren zijn. Kratéma is explosief, doeltreffend en effectief. Kratéma is een systeem waarbij er gebruikt gemaakt word van de kracht van de tegenstander. Kratéma leert je te vertrouwen op jezelf zodat je elke dreigende situatie aan kunt.

 

De lessen zijn uitdagend en leerzaam, de les bestaat uit conditie werk en technieken hierin word de druk soms heftig opgevoerd zodat je tegen je eigen grens aan loopt en moet doorgaan wanneer je eigenlijk wilt stoppen. Opgeven is geen optie! of laat jij je liever in elkaar slaan?
iedereen heeft zijn eigen doelstelling wij helpen jou om dit te behalen.

De lessen worden gegeven door ervaren instructeurs die ervaring hebben vanuit diverse overheids instanties en hebben een vechtsport achtergrond. (Lees meer over onze instructeurs)