Combat Sambo

Combat Sambo elke  Woe van 20.00u / 21.00u
voor info stuur een mail naar info@kratema.nl

De passie voor het combat sambo is ontstaan doordat eigenaar en oprichter Rene Jagt van Kratéma Gym zelf wedstrijden heeft gedaan in combat Sambo. Omdat combat sambo relatief nieuw en onbekend is willen we bij Kratéma het combat sambo in Flevoland op de kaart zetten. Kratéma Gym is daarmee de eerste sportschool in heel Flevoland die deze tak van sport aan gaat bieden.
Momenteel hebben we goed contact met de Sambo Bond Nederland en doen met kratéma Gym mee met de kernploegtrainingen van Combat sambo. In maart 2018 willen we met kratéma Gym meedoen met de  Dutch OPEN  toernooi in Dalfsen, momenteel zijn we een aantal vechters aan het trainen hiervoor.

Bij het combat sambo trainen we in een blauwe of rode jas. We trainen op de mat en worstelschoenen is toegestaan.

In het combat-sambo is vastpakken, slaan, werpen, verschillende grepen, trappen en grondgevechten aangaan met tegenstanders toegestaan. Deze variant ontstond in de jaren dertig van de 20e eeuw als de exclusieve methode van onder meer de Spetsnaz en de KGB. Later werd het een wedstrijdsport. Vijfvoudig wereldkampioen sambo Fedor Emelianenko doet het ook erg goed in MMA(mixed martial arts) en is lang ongeslagen geweest.